НОВИНИ

Kонцепцията: Умен дом
2021-08-25

Legrand BG - Умен дом

Терминът умен дом се отнася до интелигентните мрежи от различни устойства в дома, централно контролирани и наблюдавани с помощта на смартфони или таблети. Истинската добавена стойност на свързания дом се крие в интелигентното взаимодействие между различни устройства. Чрез свързването на различните компоненти вашата система за интелигентен дом Legrand контролира обичайните процеси по напълно автоматизиран начин, което гарантира по -голяма сигурност във вашия дом, както и приятна и удобна атмосфера. Персонализирана. Дом, който отразява вас и улеснява ежедневието ви.

 

Умният дом с Valena Life / Allure with Netatmо е лесен  като детска игра

Домът е мястото, където човек гради бъдеще, където се прибира след тежък ден, където развива идеи за бизнеса си. Със свързаните решения на Legrand може да контролирате осветлението, температурата, щорите, електроуредите, включени в умните контакти, използвайки приложението Home + Control на смартфона или таблета си.

Комфорт, сигурност, енергоспестяване и иновации – безжичната система за достъпна домашна автоматизация на Legrand, Valena Life / Allure with Netatmo ви гарантира всичко това. Какви фунции предлага тази система и защо трябва да решим да си я закупим? Отговорите на тези въпроси и цялата необходима информация може да намерите в тази статия.

Възможността да изключиш осветлението през телефона си, без дори да се налага да ставаш от леглото, е само едно от  удобствата, които системата за домашна автоматизация може да осигури. Тази система обикновено се състои от много компоненти (жични и безжични).

Legrand BG - Умен дом

Стартовият пакет with Netatmo за създаване на Умен Дом включва контакт с gateway и безжичен сценариен master ключ „Излизам / Прибирам се“, а системата лесно може да се разширява с нови и различни елементи (например безжичен сценариен ключ „Събуждане / Заспиване“, свързан контакт, свързан ключ за щори, свързан ключ с опция димиране, други безжични ключове за управление). Безжичните ключове ти позволяват да управляваш функции в дома си от където пожелаеш. Те могат да се инсталират навсякъде, без необходимост от кабели. Например, безжичният сценариен ключ ти дава възможност да създадеш персонализиран сценарий, който се активира във времето ти за сън.
Прави впечаление и изключително лесното инсталиране на системата. Не се изисква допълнително окабеляване или пробиване на стени. Всики жични модули на системата са съвместими със стандартни конзоли с дълбочина 40 мм и могат да заменят стандарт ключ или контакт.

Legrand BG - Умният дом с Valena Life / Allure with Netatmо

 

Системата Valena Life / Allure with Netatmo – какво предлага?

Системата може да се управлява от място или от разстояние. Управлението на продуктите with Netatmo е възможно благодарение на приложението Home + Control. От приложението може да управляваш продукти не само в основния си дом, но и такива, инсталирани в други домове (например вила, друго ваканционно или временно жилище). Постоянният достъп до приложението ти позволява да следиш в реално време състоянието на електрическите уреди в дома си, както и тяхната консумация.

Така, със системата на Legrand за умен дом, with Netatmo, вече не е необходимо да проверяваш всички уреди преди да излезеш от вкъщи. Възможността да ги изключиш от разстояние предотвратява прекомерна електроконсумация или инцидент.

Инсталирането на тази система ти дава възможност да спестиш средства от месечните си сметки. Също така можеш да управляваш функциите на своя Умен Дом и гласово. Решението with Netatmо е съвместимо с гласовите асистенти Apple Siri, Google Assistant и Amazon Alexa, както и с Apple HomeKit.

Legrand BG - Умният дом с Valena Life / Allure with Netatmо

 

Приложението Home + Control – за да държиш всичко под контрол!

Системата за създаване и управление на Умен Дом на Legrand гарантира не само комфорт и спестяване, но и сигурност. Чрез приложението Home + Control може да симулираш присъствие в къщата си по време на дълго пътуване или почивка. Например, включване на осветлението докато сте извън дома си ще възпира потенциални кражби. Потребителите може да създават и сценарии според потребностите си. Например сценарии „Излизам“ изключва осветлението и уредите в цялата къща преди да излезеш.

Още едно удобство е и възможността да бъдеш предупреден за всяка неизправност на домакински уред, включен в умен контакт. Ако си извън дома и по някаква причина хладилникът спре да работи, получаваш известие на смартфона си. При зададен праг на електроконсумацията и приоритет на електроуредите, системата може да предотврати претоварване и внезапно спиране на електрозахранването.

 

Valena Life / Allure with Netatmo

Oсветление, отопление или щори. Всички продукти се подчиняват на командите, заедно или по отделно. Серията Valena Life/Allure с Netatmo е създадена, за да осигури удобство, сигурност за дома и семейството и да оптимизира разхода на енергия. Моделирането и управлението на „умния дом“ вече е максимално улеснено – от дистанция и с гласови команди.

Продуктите от система Умен дом на LegrandValena Life with Netatmo вече може да видите на живо и закупите от магазините и сайта на Mr. Bricolage.